اجزای دوربین عکاسی

عکاسی خلاقانه
عکاسی خلاقانه
فوریه 9, 2020
تمیز کردن لنز دوربین
تمیز کردن لنز دوربین – آموزش
فوریه 23, 2020
اجزای دوربین عکاسی

چه یک تعمیرکار دوربین باشید چه یک عکاس نیاز است تا با اجزای دوربین عکاسی آشنا باشید.

به عنوان تعمیرکار اگر با این اجزا آشنا نباشید چگونه کار تعمیر را انجام می دهید؟

مثلا وقتی از دیافراگم حرف می زنیم نیاز است بدانید که به چه چیزی دیافراگم می گویند.

اگر هم عکاس باشید برای داشتن نتیجه ای بهتر و یا حداقل برای خرید دوربین مناسب تر به این آموزش نیاز پیدا می کنید.

با ما همراه باشید تا یک دوربین عکاسی را با هم کالبد شکافی کنیم.

1- لنز

لنز یکی از مهم ترین قسمت های یک دوربین است.

نور از طریق لنز وارد می شود و اینجاست که روند پردازش عکس شروع می شود.

بعضی از دوربین ها دارای لنزهای ثابت هستند که در بدنه دوربین تعبیه شده اند.

دوربین های بزرگتر مانند DLSR که توسط عکاسان حرفه ای استفاده می شود دارای لنزهای قابل تعویض هستند.

امکان تغییر لنزها به عکاسان امکان می دهد از لنزهای مختلف برای عکاسی در حالت های مختلف استفاده کنند.

2- چشمی (Viewfinder)

چشمی همان لنز کوچک کنار دوربین است که از طریق آن منظره یا محیطی که در قاب عکس قرار می گیرند، را نگاه می کنیم.

در بسیاری از دوربین های DLSR و برخی دوربین های عادی وجود دارد.

در DSLR ها جزء اصلی برای تصویربرداری خواهد بود

اما بسیاری از دوربین های دیجیتالی امروزه چشمی معمولی را با صفحه LCD جایگزین کرده اند.

3- دیافراگم لنز دوربین

دیافراگم لنز در داخل لنز قرار دارد تا میزان نور عبوری از لنز را کنترل کند.

میزان گشودگی دیافراگم با با ضریب f می سنجند.

ضریب f سطوح مختلفی دارد که کمترین مقدار آن 1.4 است و بیشترین مدار آن 16 می باشد.

هر چه این عدد کوچکتر باشد میزان نور عبوری بیشتر بوده و هر چه این عدد بزرگتر باشد میزان عبور نور کاهش می یابد.

4- بدنه

بدنه قسمت اصلی دوربین است که می توانند شکل ها و اندازه های مختلفی داشته باشند.

بدنه بخشی است که شما آن در دست می گیرید و بسیاری از اجزای مهم دوربین عکاسی را در خود جای داده است.

در بسیاری از موارد بدنه همان قسمتی است که مردم از آن به عنوان دوربین می شناسند.

اجزای دوربین عکاسی

5- دکمه شاتر دوربین

دکمه شاتر فرایند اصلی ما برای گرفتن عکس را مدیریت می کند. شاتر در قسمت بدنه دوربین قرار دارد.

وظیفه آن جلوگیری از رسیدن نور به سنسور دوربین از طریق لنز است.

دکمه شاتر دیافراگم، شاتر را کنترل می کند.

پس از فشردن این دکمه شاتر باز می شود و به شما امکان می دهد تا نور به سنسور تصویر رسیده و تصویر دلخواه را ضبط کند.

6- سنسور دوربین یا سنسور تصویربرداری

کار این سنسور که در داخل بدنه دوربین قرار دارد این است که نور را شناسایی کرده و آن را ضبط می کند تا تصویر ایجاد شود.

این حسگر با باز شدن دیافراگم میزان نور ورودی را اندازه گیری می کند.

سنسور تصویربرداری از پیکسل های جداگانه تشکیل شده است.

هر پیکسل با تشخیص تعداد فوتون های رسیده به پیکسل، شدت نور را اندازه گیری می کند.

این اطلاعات به عنوان یک ولتاژ به دوربین منتقل می شود که می تواند توسط دوربین ضبط شود.

7- کارت حافظه

یکی دیگر از اجزای دوربین عکاسی کارت حافظه جانبی است.

کارت حافظه محلی است است که دوربین تمام داده ها را ذخیره می کند.

سپس می توان کارت را خارج کرده و داده های آن را توسط یک کامپیوتر استخراج کرد.
بیشتر دوربین ها از آنچه به عنوان کارت SD معروف است استفاده می کنند که به معنی Secure Digital Card می باشد.

8- صفحه نمایش ال سی دی

دوربین های مدل جدیدتر مجهز به صفحه نمایش LCD در قسمت پشت بدنه هستند.

صفحه LCD سه کاربرد مهم دارد:

• صفحه به شما امکان می دهد تنظیمات فعلی را ببینید و در صورت نیاز آن ها را تغییر دهید.

همچنین اطلاعات مفیدی مانند هیستوگرام را به شما نشان می دهد تا درباره وضعیت دوربین و عکس مورد نظر بیشتر آگاهی داشته باشید.

• صفحه نمایش به عنوان جایگزین چشمی عمل می کند و به شما امکان می دهد سوژه خود را ببینید و تصویر خود را ثبت کنید.

• صفحه نمایش به شما این امکان را می دهد تا بعد از گرفتن عکس، آن ها را مرور کنید.

9- فلاش

در هنگام عکس گرفتن از فلاش برای روشنایی سوژه مورد نظر استفاده می شود.

استفاده از فلاش می تواند برای روشن کردن سوژه در محیط های تاریک تر و ایجاد تصاویر واضح تر باشد. فلاش ها بر دو نوع داخلی و خارجی هستند.

10- کنترل های مختلف برای کاربر

کنترل های دوربین همان چیزی است که به شما امکان می دهد تنظیمات مختلف را انجام داده و اقدامات مختلف دوربین را دستکاری کنید.

برخی از دوربین ها برای کنترل تنظیمات دارای دستگیره، شماره و دکمه های مجزا هستند، در حالی که برخی دیگر دارای منوهایی هستند که باید با استفاده از صفحه LCD تنظیم شوند.

آنچه مطالعه کردید توضیحات مختصری در مورد اجزای دوربین عکاسی و کاکردهای هر کدام بود.