روش ایجاد بوکه های چند لایه با استفاده از لنز های تله فتو
به دست آوردن بوکه های نرم و روان در پیش زمینه و پس زمینه تصویر ؛ یکی از تکنیک های جذاب و دلپذیر است که موجب می شود تا بتوان ححالت های زیبایی شناختی متفاوتی را در درون کادر تصویر به وجود آورد. لنز های تله فتو ؛ یکی از ابزار هایی هستند که به شما کمک می کنند تا بر عمق میدان و به وجود آوردن حالت های بوکه در تصویر خود ؛ کنترل بهتری را اعمال نمایید . در این مطلب به روش استفاده از لنز های تله فتو برای ایجاد بوکه های چند لایه در زمان عکاسی فضای باز می پردازیم .
نقش دیافراگم
توجه به مسئله پس زمینه در زمان های عکاسی در محیط و فضای باز ؛ یکی از مسائل بسیار مهمی است که ذهن عکاس را به خود مشغول می نماید. وجود پس زمینه های شلوغ و نا منظم در محیط های بیرونی یکی از مشکلات پیش روی عکاس می باشد و یکی از آسانترین روش ها برای از بین بردن حالت های شلوغی موجود در پس زمینه ؛ نزدیک شدن به سوژه و یا پر کردن کادر با استفاده از خود سوژه می باشد. در این شرایط اندازه نماهای کلوز آپ در از بین بدن حالت های نامطلوب پس زمینه ؛ نقش مهمی را بازی می کنند .
لنز های تله فتو به شما کمک می کنند تا کنترل بیشتری را بر حالت های موجود در پیش زمینه یا پس زمینه تصویر خود اعمال نمایید . این بنز ها با محدود کردن زاویه دید ؛ بخش زیادی از پس زمینه را از کانون دید مخاطب پنهان می نمایند . همچنین این لنز ها در زمان استفاده از حالت تله فتو ؛ به مقدار زیادی سوژه را از درون پس زمینه بیرون می کشند . در این حالت ؛ یک کادر متراکم و فشرده در درون تصویر شما به وجود آورده می شود .
به طور کلی برای در فوکوس قرار دادن سوژه و به دست آوردن بهترین جزئیات از آن ؛ استفاده از دیافراگم هایی نظیر f/5.6 - 6.3 را توصیه می نماییم . این تنظیمات به شما اجازه می دهند تا در وضعیت تله فتو ؛ ضمن حفظ جزئیات سوژه خود ؛ مقدار زیادی از پس زمینه آنرا در حالت بوکه قرار دهید .
توصیه می شود تا در زمان عکاسی فضای باز ؛ نقاط نورانی و لکه های براق را در پس زمینه سوژه خود قرار دهید . به عنوان مثال درتصویر زیر ؛ لکه های نورانی و بازتاب حالت های نور بر روی برگ ها ؛ موجب ایجاد حالت بوکه های نورانی در تصویر شده است .
تکنیک
برای استفاده موثر از لنز و به دست آوردن حالهای بوکه در پیش زمینه ؛ توصیه می شود تا لنز خود را به پیش زمینه تصویر نزدیک نمایید . استفاده از حالت نمای زنده ( Live View ) نیز به شما اجازه می دهد تا کنترل موثر تری بر حالت های فوکوس دوربین داشته و ایجاد حالت های بوکه در پیش زمینه یا پس زمینه را به نحو واضح تری مشاهده نمایید .
ایجاد لایه های مختلف از پیش زمینه و پس زمینه با قرار دادن لنز در نزدیک ترین نقطه نسبت به پیش زمینه ؛ امکان پذیر می شود . به عنوان مثال برای عکاسی از چند ردیف گل و گیاه ؛ زمانی که لنز خود را به ردیف جلو گل ها نزدیک نموده و نقطه ای در ردیف وسط را در فوکوس قرار می دهید ؛ مقدار زیادی از پیش زمینه و پس زمینه از فوکوس خارج می شود .
توانایی عکاس برای کنترل نقاط فوکوس اهمیت زیادی دارد و شما باید از مهارت کافی برای جابه جا نمودن نقاط فوکوس با استفاده از امکانات داخلی دوربین نیز برخوردار باشید ..
همچنین آگاهی از مفهوم عمق میدان و روش های کنترل آن نیز در به دست آوردن لایه هایی از حالت بوکه ؛ اهمیت بسیار زیادی دارد و بنابراین توصیه می شود تا برای استفاده از تکنیک ایجاد بوکه های چند لایه ؛ ابتدا نسبت به مفاهیم مورد استفاده در عمق میدان دید ؛ آگاهی کاملی را به دست آورید .
نتیجه گیری :
ایجاد بوکه در پس زمینه یا پیش زمینه تصویر , یک تکنیک لذتبخش به شمار می آید و لنز های تله فتو به شما این امکان را می دهند تا آنها را به نحوی موثر در درون تصاویر خود ایجاد نمایید .
لنز های تله فتو دارای انواع مختلفی هستند و به طور معمول لنز هایی که از دیافراگم های بسیار باز برخوردارند ؛ قیمت و هزینه بالاتری نیز دارند . اما برای ایجاد حالت های بوکه چند لایه ؛ لنز های تله فتو ارزان قیمت نیز این ویژگی را در اختیار شما قرار می دهند زیرا در این روش با استفاده از ویژگی های تله فتو و بدون نیاز به استفاده از یک دیافراگم نسبتا باز ؛ به ایجاد بوکه ها اقدام می نمایید .